La Biblioteca Joan Coromines del Masnou presenta el Club Lectors Intrèpids, una trobada literària per a públic infantil, d'entre 7 i 9 anys, que té un nivell de lectura mitjà i que vol gaudir del plaer de llegir.

dijous, 14 de març del 2024

Resum de la sessió del 13 de març CLI 2023-24

El passat 13 de març els participants del Club han tornat a reunir-se a la biblioteca.
La Zoraya amb
l'Orelletes

En aquesta sessió la Zoraya ens ha portat la mascota després de tenir-la uns quants dies a casa seva. Ens ha comentat que s'ho han passat molt bé fent les coses plegats: han llegit, menjat i, fins i tot, la Zoraya ha portat l'Orelletes al seu hort.

El pròxim intrèpid que tindrà l'Orelletes a casa fins a la següent sessió serà el Jan. Enhorabona i que gaudiu força de la companyia i de la lectura plegats.

L'activitat principal d'aquesta sessió ha estat un Escape room, un joc cooperatiu on els infants havien de superar unes proves relacionades amb les lletres i la lectura, i aconseguir l'objectiu proposat: obrir un maletí amb combinació secreta! Aquesta activitat ha servit per treballar els textos instructius, que són aquells que tenen com a finalitat donar les instruccions precises perquè puguem aprendre a fer una cosa seguint, de manera ordenada, tots els passos necessaris.

A la sala hi havia espais delimitats que acollien set proves. Abans de començar, el màster o dinamitzador de l'activitat, els ha explicat el funcionament i que calia llegir i entendre molt bé les instruccions de cada prova per poder-la realitzar correctament. També els ha avisat que havien de funcionar de manera cooperativa.

Les proves han estat les següents 👆:

❶ Havien de cercar unes il·lustracions dins uns còmics infantils; ❷ havien de llegir un escrit curt on les paraules tenien les lletres barrejades, però que es podia llegir amb una mica d'esforç; ❸ una altra prova consistia a trobar en un diccionari les paraules que corresponien a un seguit de definicions; ❹ també havien de desxifrar un missatge secret i fer el que aquest els demanés; ❺ amb un munt de lletres soltes havien de construir paraules amb 2, 3, 5 i més de 6 lletres; ❻ tenien una prova del Paraulògic, per trobar paraules només amb 7 lletres; ❼ i, finalment, havien d'inventar-se un conte entre tots i totes.

Després d'haver fet correctament totes les proves, el màster ha donat als membres del grup la combinació que obria el maletí, però el mecanisme d'aquest ha fallat i no hem pogut obrir-lo. Mil disculpes!! No obstant això, a la següent sessió gaudirem del contingut de la maleta: un berenar. 


En aquest resum us mostrem els noms dels participants del concurs Qui llegeix més, guanya!, i la posició que ocupen a la classificació, en funció de les ressenyes enviades de llibres llegits per ells. 

Us recordem la relació de punts:

Lectures entre 5 i 25 pàgines ------   0,5 punts

Lectures entre 26 i 99 pàgines -----  1 punt

Lectures entre 100 i 199 pàgines --  2 punts 

A partir de 200 pàgines -------------  3 punts

Qui faci un llibre tràiler  ------------   5 punts 

       

       Zoraya - 112,5 punts

       Ènia - 93,5 punts

       Jana del Arca - 76,5 punts

       Kilian - 65 punts

       Jana Fuentes - 36 punts

       Ona i Marta - 29,5 punts    

       Miranda - 27 punts

       Unai - 9 punts

       Jan - 7 punt

Classificació actualitzada el dimecres 13 de març. Enhorabona a tots i totes per ser tan bons lectors i lectores! 👏👏👏

Podeu veure tots els booktrailers al següent enllaç: 

http://clublectorsintrepids.blogspot.com/p/concursa-al-blog-dels-lectors-intrepids.html

Ens retrobem el 10 d'abril al Club. No hi falteu!


Us deixem amb les fotos de l'activitat que vam fer 📷:

Fent les proves de la gimcana

Investigant els còmics

Una de les proves consistia a resoldre un missatge secret 
i fer l'acció que es demanava

Inventant-se un conte

Formant paraules

Intentant obrir la maleta amb el premi. Malauradament 
no es va poder obrir per un problema en el mecanisme 😕

El Jan rep l'Orelletes de la Zoraya






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada